2010. január 17., vasárnap

Cerro Torre es Monte Fitz Roy - kepek


Hosszu es faraszto buszozas utan erkeztunk El Chalten-be, a Los Glaciares Nemzeti Park bejaratahoz. Szerencsere utkozben is gyonyoru a taj errefele, igy a nezelodessel jobban telt az ido. Ezekbol a furcsa felhokbol is sejtettuk, hogy nem mindennapi helyen jarunk.



Felturaztunk a Cerro Torre (3.102 m) labahoz, de szegyenlosen nem bujt elo a felhok mogul, igy ez volt a maximum, amit lattunk belole. A kornyezo gleccserek es kopar sziklatuk kozul elegge kimagaslott igy is, nagyon szigoru es lenyugozo latvany volt. A megmaszasaval nem is akartunk probalkozni, ez sajnos nem a mi sulycsoportunk...



Tovabbi tura a parkban a masodik napunkon, uton a Fitz Roy csoport fele - Laguna Hija, es a hatterben a Cerro Madsen (1.806 m), amire mi is felmentunk kovetkezo nap!


Kilatas a Fitz Roy-ra (3.400 m) es tarsaira a Cerro Madsen holejtojerol (uton a csucs fele).



Ime teljes pompajaban ez a lenyugozo granittorony, kisebb (2-3ezres) csucsokkal es hatalmas gleccserekkel ovezve. Eloterben a Laguna de los Tres, egy kristalytiszta, kekes-zold szinu gleccser-to. Jo volt pihenni a napsutesben, foleg, hogy itt kicsit szelcsendesebb volt az ido.

1 megjegyzés: