2010. január 10., vasárnap

Haladas Delre -- La Serena, Valdivia, Dakar

A sivatagos-vulkanos kiruccanasunk utan eszbe kaptunk, hogy meg nagy a tav a kontinens deli csucskeig, viszont az ido telik, ugyhogy egy kicsit begyorsitottunk.
Antafogastabol egy ejszakai busszal La Serena-ba teleportaltunk. Ez egy sokkal kellemesebb varos, eloszor is sokkal tobb a zold, fak, viragok, amitol kezdtunk elszokni. Maga a varos is kellemes, rendezett utcak, 1-2 emeletes hazak. Ja es a tengerpart, az utikony szerint szamos jo partja van, es tenyleg: amit mi talalomra neztunk meg, egeszen kellemes volt: szeles homokos part, lassan melyulo viz, nagy hullamok. Elegge fujt a szel, de a hullamok csak becsalogattak egy gyors furdozesre (Eszti meg inkabb kinnmaradt ujabb megfazastol tartva). Hiaba, januarban jol esik a tengerparti furdozes. Meg egy fincsi vacsora fert bele, es alltunk is tovabb, vagyis ultunk a kovetkezo ejszakai buszra.
Valdivia
-t neztuk ki kovetkezo megallonak, ez mar boven Santiago alatt van. Reggelre ertunk Santiagoba, ahol atszalltunk, es mentunk is tovabb, estere pedig Valdiviaba. Itt azert megszalltunk ezuttal, egy kis csaladi panzioban. Ez a varos is igen kellemes, nem pont az ocean parton van, hanem ket folyo partjan. Egyetemi varos, Gyorhoz hasonlitottuk. Lattunk mozgalmas halpiacot (ahol azert gyumolcsot is arulnak, pl. finom ropogos januari cseresznyet), folyopartot evezosokkel. Az ocean 10-15 km, azt is megneztuk, itt megint mas jellegu, dombosabb, sziklasabb, a homok is sotetebb. Eleg huvos volt, ugyhogy most csak tavolrol neztuk a vizet. Kozben azt is megtudtuk, hogy epp most van a Dakar rali, itt Chileben, megpedig most pont az Atacama kornyeken, ahol mi is jartunk (vicces lett volna, ha a kis Yarissal leelozzuk Palikot :).
Kozben a tovabbi iranyt is kineztuk: innen a delre vezeto utunk Argentinan, Bariloche-n keresztul vezet majd. De elotte tettunk egy kis turazos kiterot az Osorno vulkanhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése